Письмо житомирских партизан Гитлеру (1943 год)

Письмо было написано «партизанами Н-ского отряда» в Житомирской области в июле 1943 года. Это письмо было написано на украинском языке и содержало обильное количество ненормативной лексики и ругани.
Оригинал письма хранится в Житомирском областном краеведческом музее и по сей день. По некоторым данным историков, партизаны Н-ского отряда являлись прямыми потомками запорожских казаков.Письмо на украинском языке, переводить нет смысла т.к. оно потеряет весь калорит.





ГІТЛЕРОВІ — ПОСІПАЦІ, СКАЖЕНОМУ СОБАЦІ
КОБЕЛЬ тебе зачинав, а сука сплодила, на білий світ пустила.
Ото-ж скурвий сину, (осиновий кіл тобі в спину) прописуєм, що ми живі та здорові, як ті дуби у діброві, кланяємось тобі голим задом і просимо вас поцілувать в сраку нас.
А вже, своїм чередом, покропим передом, щоб ти розуму набирався, щоб т из нами не тягався, ТА ЩЕ ПОБАЖАЄМ ТОБІ ВІД ЩИРОГО СЕРЦЯ, СТО БОЛЯЧОК У РЕБЕРЦЯ, СТО ЧОРТІВ У ТВОЮ ПЕЛЬКУ, ЩОБ ТИ ШВИДШЕ ЛІГ В ЗЕМЕЛЬКУ, В ОСИКОВИЙ ГРОБ, ТА Й МАТЬ ТВОЮ В‘ЙОБ!
А вже ти зграю свою скликав. А вже ти руки криваві потирав, нахвалявся, чорним душам присягався: «Я пошлю на схід вояків-арійців. Я розіб‘ю партизан, розвію, чорним попілом села покрию, кров‘ю людською упю‘ся та й повеселюся. Тай пошлю я машини і танки, щоб дали ворогам прочуханки. А для більшої рації – ще підкину й авіації. Отоді в тилу буде мирно та тихо. А тебе, людожере, спиткало лихо.
ЯК ВОДИ З МОРЯ НЕ ВИПИТИ, ЯК ВІТРУ В ПОЛІ НЕ СПИНИТИ, ТАК І НАС ПАРТИЗАН, ХОЧ СКАЗИСЯ, ХОЧ СТО РАЗІВ НАВКОЛО ОБКРУТИСЯ. – НЕ ЗДОЛАТИ ТОБІ НАС, НЕ РОЗВІЯТИ БО МИ Є МЕСНИКИ НАРОДНІ, ЗАХИСНИКИ БЛАГОРОДНІ. І НЕ ЗЛЯКАЮТЬ НАС НІ МАШИНИ ТВОЇ НІ ТАНКИ, бо є для них партизанськи приманки. Сами їх готуєм, непрошених гостей чатуєм. Їдуть вони на машинах і вибухають на партизанських мінах. Всім їм отут надходить капут! Бо вояки твої — арійці не заслуговують на інші гостинці. А ще потішили нас, партизан, твої літуни. Над лісами гасали, бомби з юнкерсів скидали. І бомби й батальоні міни кожної днини. Є вилики втрати, бодай не збрехати. У нашої баби Насті дві курки вбито зозулясті.
Біля дирявого моста приблудній корові одбито хвоста.
наведено жах на болотяних жаб.
Хоч вір, хоч ні, а так було усі дні.
КОБИЛЯЧА ТВОЯ ГОЛОВА! НЕ РОЗУМ У НІЙ, А ТРАВА. ТИ, СВИНЯЧЕ ВУХО, НАШОЇ РАДИ ПОСЛУХАЙ. У першу чергу не вір генералові авіації КІЦІНГЕРУ, не вір ні трохи й рейхском сарозі України КОХУ. Надсилають вони тобі депеші, надсилають листи, щоб брехню свою замести. АДЖЕ ДОЛОЖИЛИ, ЩО ПАРТИЗАН ПЕРЕБИЛИ. А МИ НА ВСІХ ВАС ПОЛОЖИЛИ. У тебе вже й так скоро лопнуть вуха, колиб хто підслухав, які вісті йдуть з фронту і тилу – хоч від разу лягай у могилу.

А покі ти живий, ми тобі напишемо, своїм листом потішимо. НЕСУСВІТНІЙ ТИ ТЕЛЕПЕНЬ, ДУРНИЙ, ЯК ПЕНЬ! ЧУХАЙ ТЕПЕР СВОЇ ВУХА ОСЛЯЧІ ТА ПРИКАЗУЙ: „КОЛИБ ТО ЗНАТТЯ, ЩО БУДЕ ТАКЕ БИТТЯ!”
А вже й б’ють… Так б’ють, навіть дихать не дають. Біля Курська і Орла — твоя армія лягла. Коло Білгорода – теж засралася орда. У Сицілії клепають, в Донбасі – починають. ПАРТИЗАНИ, (ЦЕ Ж НЕ ДИВО), Б’ЮТЬ ТЕБЕ І В ХВІСТ І В ГРИВУ! Ми тебе потішимо, ми тобі пропишемо, як зозуля уночі… та ніколи ж не бувало, щоб вночі вона кувала. Ой, не дарма птиця кує-смерть тобі вона віщує. ЧУЄШ, СВИНЯЧЕ РИЛО, ЩОБ ТЕБЕ ГРОМОМ УБИЛО! ГОЛА ти срака, задрипана собака. Щоб тобі руки й ноги звело, щоб тобі живіт підтягло аж до самого пупа арійська ти ЗАЛУПА! ПІД ЛИСТОМ ЦИМ ПІДПИСАЛИСЯ 1943 РОКУ, В ЛИПНІ МІСЯЦІ Н-СЬКІ ПАРТИЗАНИ.
« Герои афганской войны
Бандитизм в стране Советов »
  • +168

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.

0
Лучше бы сейчас написали свинцовыми чернилами письмо палачу народа Порошенко-американскому наймиту, продолжателю дела Гитлера и разных там шавок. Жду-не дождусь, когда Киев-мать русских городов снова станет русским.
0
Полнейшая чепуха и бред… Все эти письма, как крик сумашедшего. Так… самодурство выскочило, а после полегчало. Хоть бы перевели, можно было бы почитать, а то язык ломится от на писанных каракулей.
+2
Шо значить — «Москали»? я — РУССКИЙ!!! мой отец, царство ему небесное, с Волыни, это те места, где самая бендера, матушка — русская, дед, царство ему небесное, воевал с 37 до 46!!! годов!!! на нем места живого не было… мой прадед по батиной линии был офицером польской армии а бабушка прошла равенсбрюк(если кто знает, что это), после него маутхаузен… осталась жива, иначе и меня бы не было Мамина мама до войны имела 4х детей, остался жив только один… и чё, я должен гансов любить? а пиндосов я вообще считаю падальщиками и пидорами
0
История трогательная, но ругаться не стоит, да ещё допуская ошибки: пидАр, а не пидОр (http://www.reright.ru/analysis/?word=1703926)
0
Ридна Мати Вукраина; А ми Москали!
+1
прочла, почти все поняла. :))))))))) а почему бы сей факт не вставить в какой-нибудь военный фильм?
0
Написано в стихах! Все понятно. И похоже, заимствовано многое из того знаменитого письма с картины Репина…
0
i gde perevod?
0
Гугл-перевод translate.google.ru/?hl=ru&tab=wT
0
Ну например здесь s2.ipicture.ru/uploads/20131213/54KFRV3h.jpg
0
«Ото-ж скурвий сину, (осиновий кіл тобі в спину) »!
+4
Письмо вроде не дошло до адресата? И потом житомирцы не совсем украинцы и у них особый счёт к Гитлеру.
+2
свинячье ухо -был народ за, а теперь, вон, Майдан!